Lichaam in balans

Meten is weten en dan pas kun je gericht aan de slag. Waardoor komt het dat je lichaam uit balans is? Waardoor komt het dat je lichaam niet zo vitaal is als je zou willen?

Dat is onder andere te zien aan de bloedwaardes in het bloed. Aan de hand van een bloedwaardetest (een EMB-test) krijg je informatie over de verhouding van diverse stoffen in het bloed en kun je op zoek gaan naar passende aanvullingen of verbeteringen. Een ontlastingsonderzoek (bijvoorbeeld een Basis darmscreening) helpt om de darmhuishouding in kaart te brengen, waarmee je gericht aan de slag kan om de darmen te herstellen.

En er is nog een mogelijkheid om inzicht te krijgen in het functioneren van het lichaam, want hoe verplaatst onze energie zich eigenlijk in het lichaam? Energie stroomt door energiebanen, door meridianen. De energiehuishouding van de twaalf belangrijkste meridianen kunnen gemeten worden.

Wat gebeurt er als één van de meridianen geblokkeerd is of juist overactief is? Een blokkade of overactiviteit zorgt voor lichamelijke en/of emotionele klachten.

Door middel van de moderne, vooruitstrevende Raymedy-methode krijg je inzicht in de werking van de energie in het lichaam. Na een korte, pijnloze meting met behulp van een drukgevoelige Raymedy meetpen wordt de weerstand (impedantie) in de meridianen gemeten en vertaald in grafieken en overzichten. Hieruit volgt dan weer een persoonlijk behandelplan om met behulp van lichtsignalen, magneetveld therapie, microstroom of een combinatie gericht via de betreffende meridiaan het lichaam zich te laten herstellen.


Raymedy-methode:

Raymedy methode                         

 

Fecesonderzoek: basis van darmtherapie

Een basisscreening van de darm met behulp van een (preventief) ontlastingsonderzoek oftewel fecesonderzoek is een krachtig diagnostisch hulpmiddel. Dit gebeurt in samenwerking met het laboratorium RP-Vitamino.

Bij chronische en vage maag-darmklachten en/of vermoeidheid, huidklachten en hormonale stoornissen geeft dit onderzoek snel aan of deze veroorzaakt worden door een verstoorde darmflora, een verzwakt immuunsysteem, ontstekingen en/of een voedselallergie. Op basis van de resultaten van dit onderzoek wordt bepaald welke darmtherapie toegepast kan worden om de oorzaak van de klachten te verhelpen.Wanneer fecesonderzoek?

Dit programma bestaat eigenlijk uit een combinatie van onderzoeken en testen. Deze combinatie biedt een overzicht van de functie en samenstelling omtrent de inhoud van de darm. Daarnaast wordt er ook een duidelijk beeld gevormd van de kwantitatieve samenstelling betreffende de darmflora.
Het fecesonderzoek wordt aanbevolen bij klachten die een relatie kunnen hebben met een verstoring van de darmflora, zoals:

 • intolerantie of een allergie
 • hoofdpijn die steeds weer terugkeert
 • (chronische) vermoeidheid
 • problemen met de huid
 • hyperactiviteit (ADHD)
 • maag- en darmproblemen zoals diarree, buikkramp of winderigheid
 • slechte opname vna voedingsstoffen en mineralen
 • stoornissen in de (suiker)stofwisseling
 • verlaagde afweer of immuniteit met bijvoorbeeld terugkerende infecties
 • etc.

 

ENERGeTISCH MORFOLOGISCHE BLOEDTEST (EMB test):

Door onze bloedvaten stroomt het bloed dagelijks 7000 keer rond met een uiterst waardevolle lading. Zuurstof, voedingsbestanddelen en afvalstoffen worden door het lichaam vervoert van orgaan tot orgaan, van cel naar cel. Het bloed is niet alleen een transportmiddel, maar is ook een temperatuurregelaar en het middelpunt van ons afweersysteem. Welke verstoringen van het lichaam kan met behulp van deze test aangetoond worden?

 • vrije radicalen belasting
 • leverbelasting
 • darmverstoringen
 • parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten)
 • adrenale status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)
 • pH balans
 • B12-status
 • vitaminenpanel (vitamine D tekort, etc.)
 • mineralenpanel (magnesium, ijzer of zinktekort)
 • spoorelementenpanel (tekort aan jodium etc.)
 • toxisch belasting (gifstoffen in het lichaam)
 • virale belasting (virus kan zorgen voor vermoeidheidsklachten)
 • bacteriële belasting
 • pancreasinsufficiëntie (alvleesklier en insulineresistentie)
 • reguliere waardes: Hb-gehalte, witte en rode bloedcellen

 

referenties:

Litteken en lage rugpijn

Heel erg bedankt voor de ontzettend waardevolle behandeling. In de auto na deze eerste behandeling was het heel erg voelbaar dat er veel rust en ontspanning is gekomen bij het litteken. Bij het naar bed brengen van mijn dochtertje besefte ik dat ik zonder rugpijn te hebben haar in bed heb kunnen leggen. Dat is nog nooit voorgekomen! Voelt ook leniger en soepeler aan. Een goede motivatie voor de volgende behandeling.

Marjon, Eindhoven

 

Chronisch vermoeid met vooral voorhoofdholte klachten. Aerotoxic syndroom?

Ellen heeft mij afgelopen half jaar behandeld door middel van Raymedy. Deze therapie meet de energiehuishouding van je lichaam. Het lichaam bestaat uit meridianen en als je uit balans bent, stroomt de energie in je lichaam niet goed door en ben je vermoeid. Ellen stelt dan een behandelplan op en zorgt er voor dat je meridianen weer gaan stromen en je je weer goed gaat voelen. Aan het eind van de behandelingen krijg je ook inzichtelijk waar de disbalans psychisch bij jou vandaan komt.
Ellen is een fijn mens om mee samen te werken. Zij legt precies uit wat ze doet en waar het toe dient.
Kortom, een aanrader om weer energievol door het leven te gaan!

Judith, Baarn

 

Aerotoxic syndroom: Klachten door ingeademde gifstoffen?

In de zomer van 2017 ben ik in contact gekomen met Raymedy en met Ellen.

Na het lezen van een artikel op een Facbook site over het Aerotoxic syndroom en ik veel symptomen herkende heb ik contact gezocht (ik ben werkzaam in de luchtvaart).

In het najaar ben ik toen van start gegaan met de behandeling. Ik weet nog heel goed de eerste behandeling. Ik was zo ontzettend moe er na. Als dit mij moest gaan helpen??? Maar dit was mijn lichaam dat moest herstellen. Blijkbaar was er toch meer aan de hand dan ik zelf dacht. Gelukkig ben ik door gegaan met de behandeling en voelde ik mij steeds beter. Ik kreeg ook een handzaam apparaat mee voor thuis waarmee ik mezelf kon behandelen.

De laatste behandeling was in juni 2018 en was de psy chi. Dit was een intense sessie waarbij ik dingen uit het verleden los heb kunnen laten. Ik vond dit een hele bijzondere ervaring.

De rustige uitstraling, de aandacht en de fantastische begeleiding van Ellen vond ik heel prettig.

Ben je werkzaam in de luchtvaart? Kijk dan eens naar de symptomen van het aerotoxic syndroom. Herken je bepaalde symptomen?
Dan zou ik zeker eens vrijblijvend langs gaan bij Ellen.

W., Amsterdam

 

Ziekte van Lyme

Ik ben bij Ellen terecht gekomen, omdat ik de ziekte van Lyme heb.
Ik was blij met de behandeling en begeleiding van Ellen. Even iemand die het overnam om te kijken wat er allemaal mogelijk was en is om te herstellen.
Ellen had zich er in verdiept en haar warme persoonlijkheid en professionaliteit maakte het voor mij minder zwaar en kreeg ik na een aantal behandelingen vertrouwen.
In het begin was ik alleen maar moe moe moe. Na een paar behandelingen was dat zoveel minder geworden. Was zo blij!
Met de Raymedy behandelingen, voeding en het thuisbehandelplan van Raymedy ben ik er zo goed als vanaf.
Als ik nu kijk naar hoe ik ben en hoe het met me was toen ik begon met de behandelingen, dan is er een groot verschil. Ik heb weer vertrouwen in mijn lichaam.
Dank je wel, Ellen.

Agnes Woesthuis, Molenhoek

 

Litteken

Een paar jaar geleden heb ik een zware schouderoperatie gehad, waar ik een lelijk, rood en bobbelig/onregelmatig litteken aan over heb gehouden.
Vooral in de zomer ervaarde ik dit als heel storend.
Na enkele Raymedy-behandelingen bij Ellen Veugelers waren de bobbels weg en zag het er veel rustiger en gelijkmatiger uit. Het litteken valt nu veel minder op!
De behandeling heb ik als heel rustgevend en absoluut niet belastend of pijnlijk ervaren en kan ik dan ook van harte aanbevelen.

Bernadette, Malden

 

Hielspoor

Op 7 september 2016 heb ik een hielspoor opgelopen, wat overigens zeer pijnlijk is!
Na therapie en 9 dry needles sessies had ik van Raymedy gehoord.
Zo kwam ik op 27 oktober 2016 bij Ellen Veugelers terecht.
Daar heb ik 7 behandelingen gehad en dit met vol succes doorlopen, waardoor ik nu weer volop aan de loop ben!
Dus mocht je er ook last van hebben, neem de stap en ervaar het zelf!
Ellen, bij deze vast bedankt voor het fijne resultaat!

Ellen Groot, Nijmegen

 

Ziekte van Lyme

Twee antibiotica kuren van een maand na een foute tekenbeet, de ziekte van Lyme.
Het is bijzonder en ik kan niet specifiek het moment aanwijzen, maar na enkele behandelingen met Raymedy
waren mijn resterende wekelijkse vermoeidheidsklachten verdwenen.
Blij dat ik weer volop energie heb.

M., Apeldoorn

 

Contact

Via onderstaande contactgegevens
zijn wij bereikbaar:

T: 06 - 131 755 10
M: info@veugelers-vitaliteit.nl
F: Facebook
L: LinkedIn

Of neem contact op via het:

Contactformulier

Thuisprogramma

Download het thuisprogramma