Nieuws in balans

depressief, zwaarmoedig...

Hoe vaak hoor je niet zuchten dat men last heeft van de vallende blaadjes? Het vallen van de bladeren staat voor een periode in het jaar waarin je kan ervaren dat je minder energie hebt, dat je sombere gedachten hebt of dat je nergens zin in hebt. Zijn de vallende blaadjes daar de oorzaak van?

Een wisseling van de seizoenen, en zeker de wisseling naar de herfstperiode, is merkbaar in het lichaam. Dat komt omdat het lichaam zich wil aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Of is het een samenloop van omstandigheden en speelt er wat anders in het lichaam?

Door je klachten op een rijtje te zetten en op zoek te gaan naar een mogelijk verband tussen klachten en gevoel kun je er achter komen waar het sombere gevoel vandaan komt. Meer vitaminen nodig? Steeds stress voelen? Verdrietig zijn bij emoties? Of wordt het tijd om te luisteren naar de onrust in de darmen?

Puzzel niet langer alleen verder, maar ga in gesprek terwijl je een afweging kunt maken of een vitaminen/mineralenscan meer informatie geeft, of een scan om jouw energieniveau in kaart te brengen overzicht geeft of dat misschien een basisdarmscreening aan te bevelen is. Maar altijd zal er geluisterd worden waarom het goede gevoel even ver te zoeken is. Puzzel niet langer alleen en bel of mail !!!

 

 

EEN GEZOND EN ENERGIEK LICHAAM:
voor nu en voor later...

Het lijk allemaal best aardig te gaan. Oké, er is veel te doen, maar je kunt er steeds een draai aan geven. Of je dan ook goed in je vel zit? Ach, daar is eigenlijk geen tijd voor om bij stil te staan. Druk met werk, druk met de regie in huis, druk met kinderen en/of ouders, druk met...

Ken je het gevoel dat tijdens het trap lopen bij de bovenste tree de bovenbenen onverwacht zwaar aanvoelen? Of dat je je rug voelt bij het tillen van een kratje boodschappen? Of zo maar? Een nacht niet lekker slapen is wel op te vangen, maar regelmatig, of misschien wel iedere nacht, slecht inslapen of halverwege de nacht klaar wakker zijn, is een ander verhaal. Heeft de huisarts je al eens ernstig aangekeken bij de controle van jouw cholesterolwaarde? Merk je dat er een kilootje of meer op de heupen zit? 

Vrolijk ben je wel, maar je echt vrolijk en opgeruimd voelen?

Er zijn nog veel meer van die stiekeme ongemakjes die best te doen zijn, maar ze zijn er wel!!! Een gevleugelde uitspraak is dan: het hoort bij het ouder worden!!! Maar is dat zo? Waar is de energieke, krachtige mens gebleven? Kun je dit allemaal afschuiven op het ouder worden?

Vanuit mijn ervaringen in de praktijk zeg ik nee. Er zijn veel meer factoren die meespelen. Ons voedingspatroon is in de loop van de jaren zoveel veranderd. Onze leefstijl is niet meer te vergelijken met jaren terug. Terwijl we over het algemeen echt wel bewuster bezig zijn met eten, leven, bewegen en het lijkt alsof we geen echte lichamelijke klachten hebben... Toch is het energieke gevoel er vanaf.

Zouden dan toch die zware benen, die wisselende blessures, die onderbroken slaap, die vermoeidheid een sterkere wissel trekken? Door leeftijd? Nog steeds zeg ik nee! Ga aan de slag en ga luisteren naar je lichaam, ga je leefstijl perfectioneren, ga je energie-systeem aan het werk zetten en neem contact op met mij om te leren hoe je jouw leefpatroon kunt verbeteren zodat je weer in een fijne conditie komt, waardoor je gezondheid een boost krijgt. 

Een gezond en energiek lichaam is voor nu belangrijk, maar zeker ook voor later!!!

 

 

 

 

Behandel jezelf gemakkelijk thuis  

Met Raymedy is het mogelijk om je (chronische) klacht zelf thuis te behandelen. Hiervoor zijn de ReadMe en PowerMe ontwikkeld. Dit zijn de eerste professionele producten die een compleet inzicht in je eigen gezondheid geven… thuis!

Met de ReadMe pen, de Raymedy app op je mobiel en de PowerMe als behandelapparaat is het mogelijk om jezelf gemakkelijk thuis te meten en te behandelen. Via de app kun je ook in contact blijven met jouw therapeut.

Haal meer effect uit de Raymedy behandelingen door ook thuis te behandelen en neem contact op met jouw Raymedy-therapeut voor meer informatie.

 

 

INTENS MOE.....EN HET hpv-vaccin gehad?

Stel... je bent een meid van rond de 15 jaar oud en je bent moe!!! Intens moe, zo moe dat je zelfs na een lange nacht slapen ook overdag steeds weer in slaap valt. Of chronisch vermoeid bent, maar juist niet kan slapen. Of je hebt last van lusteloosheid, keelklachten en/of griepverschijnselen die maar niet verdwijnen, hoofdpijn, duizeligheid, buikpijn of spierpijnen. Daarnaast heb je je niet lang geleden met het HPV-vaccin (tegen baarmoederhalskanker) laten vaccineren. Dan is er een reden om verder uit te zoeken of de klachten en het vaccin wat met elkaar te maken zouden kunnen hebben.

Bovengenoemde klachten kunnen naar diverse oorzaken wijzen, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Lyme, de ziekte van Pfeiffer of een vitamine-tekort, maar ook naar schade die het HPV-vaccin zou kunnen achterlaten. De vermoeidheid door o.a. vaccinatieschade gaat niet zo maar voorbij. Belangrijk is om eerst een goed beeld te hebben van de klachten, oorzaken, eerdere ervaringen etc. om daarna mogelijke vaccinatieschade te kunnen ontstoren.

Wil je meer informatie over de aanpak van chronische vermoeidheid, aarzel dan niet om contact op te nemen!

 

 

giftige lucht in een vliegtuig ingeademd en wat nu?

De berichten naar aanleiding van de voorzorgstussenlanding van een Transavia toestel afgelopen zondag zijn verontrustend. De 'gekke lucht' die passagiers geroken hebben, gaf als direct zichtbaar resultaat dat verschillende passagiers onwel geworden zijn en zelfs het bewustzijn verloren hebben. Deze passagiers hebben medische zorg gehad. Maar wat betekent het inademen van giftige dampen voor alle passagiers en vliegend personeel?

De berichtgeving roept vele vragen op:
Is de ingeademde lucht schadelijk?
Op korte termijn of lange termijn?
Schadelijk voor de passagiers met acuut heftige reacties of ook voor anderen?
Waaraan kan men merken dat het lichaam last heeft van de gifstoffen?
En wat kun je dan doen?

Allereerst is het belangrijk om de symptomen te herkennen waarmee het lichaam aangeeft dat er meer aan de hand is:
- extreme vermoeidheid
- hoofdpijn
- geheugenverlies
- concentratieverlies
- keelpijn
- hoesten
- oogirritatie
- onscherp zien
- ademhalingsproblemen
- misselijkheid
- duizeligheid
- oorsuizen (tinnitus)
- spierzwakte
- tremoren (onwillekeurige schudbeweging)
- koude handen en voeten
- hartproblemen

Herken je één of meerdere klachten nadat je gevlogen hebt, dan is dat een reden om verder te gaan informeren. Een aantal specialisten uit het Raymedy therapeuten netwerk, waaronder Veugelers vitaliteit coaching, heeft ervaring met het behandelen en aanpakken van de klachten na het inademen van en contact hebben met gifstoffen. Neem contact op en krijg inlichtingen over de gevolgen van toxische stoffen (gifstoffen), over de behandelmogelijkheden en meer...

Landelijk informatiepunt Raymedy therapeuten:
Ellen Veugelers, Veugelers vitaliteit coaching, tel: 06-13175510 of info@veugelers-vitaliteit.nl

 

 

INFORMATIE AVOND ETHERISCHE OLIËN

Ben je op zoek naar balans?
Gaat het leven soms met je aan de haal?
Voel je de behoefte om een omslag te maken naar een gezonde leefstijl?
Hoe kunnen etherische oliën je daar bij helpen?

Veugelers vitaliteit coaching organiseert een informatieve avond in samenwerking met Wiebeke Rondeel van Oil over the world. Zij komt vertellen wat etherische oliën zijn, hoe ze gemaakt worden, met een stukje geschiedenis, maar vooral ook welke verschillende oliën er zijn en hoe je zelf de oliën in kunt zetten. Een mooie introductie die je kennis laat maken met producten die rechtstreeks uit de natuur komen om gezondheid, vitaliteit en stemming te ondersteunen.

Kortom, zoek een natuurlijke gezondheidsoplossing met etherische oliën.

Datum: donderdag 12 april 2018
Presentatie: 19.30-22.00 u
Kosten: € 12,50 p.p.
Aanmelden: via een mail aan info@veugelers-vitaliteit.nl

 

 

BELAST MET DE ZIEKTE VAN LYME?

Het begin is een beet door een teek, het vervolg kan zijn na besmetting van een 'verkeerde' teek de ziekte van Lyme. In eerste instantie kom je in de acute fase waarin  wisselende symptomen (o.a. griepachtige klachten) ervaren worden met vaak na enkele dagen een rode kring op de huid waar de teek gebeten heeft. De rode kring is een herkenbare uiting van de beet. Lastiger wordt het als deze kring niet gezien wordt en er toch ziekteverschijnselen zijn.

Bij aanhoudende klachten, van soms al jarenlang, wordt gesproken over de chronische fase.
Aan welke klachten moet je dan denken?
- intense vermoeidheid
- gewrichtspijn
- stijfheid van gewrichten en/of rug, in de nek
- spierkramp, spierpijn
- hoofdpijn
- trillen of schokken die onverklaarbaar zijn
- zenuwpijn
- tintelingen of juist dove plekken
- plaatselijk branderige of stekende pijn
- concentratie- en geheugenstoornissen

Met behulp van de Raymedy-methode is het mogelijk om de ziekte van Lyme te behandelen. De frequentie van de ziekteveroorzakende bacterie/bacteriën wordt opgezocht en daarmee kan de bacterie uitgeschakeld worden.Terwijl het lichaam ondersteund wordt om zich weer te herstellen, krijgt het immuunsysteem een boost en worden de aanwezige afvalstoffen, die vooral voor alle klachten zorgen, afgevoerd.

Voor meer informatie raden we aan om contact op te nemen.

 

 

Koppeling littekens en de meest uiteenlopende klachten

Littekens kunnen zonder dat men het weet voor een hoop narigheid zorgen! Naast zichtbare en voelbare klachten kunnen littekens ook voor klachten zorgen die niet direct in verband worden gebracht met het litteken. Een litteken zorgt voor een onderbreking van de energiebaan wat kan leiden tot uiteenlopende klachten van hoofdpijn tot tintelingen tot een reeks van vage klachten.

Wanneer is het verstandig om in actie te komen?

  • Het litteken en de omgeving zijn gevoelloos.
  • Het litteken voelt hard, strak of pijnlijk aan.
  • De klachten hebben zich (geleidelijk) na het ongeval of na een operatie ontwikkeld.
  • Het was een ingrijpende operatie, bijv. een keizersnede of borstoperatie.

Met een eenvoudige meting kan het verband tussen klachten en litteken zichtbaar worden gemaakt. Na 3 of 4 behandelingen met de Raymedy-methode kunnen klachten  minder worden of zelfs verdwijnen. Wanneer meer behandelingen nodig zijn, kunnen deze in overleg thuis zelf uitgevoerd worden.

 

 

Gratis e-book over de Raymedy methode

Vraag het gratis e-book "Leven zonder pijn en zorgen kan!" aan. Hierin wordt op informatieve en heldere wijze de mogelijkheden en aanpak van Raymedy uitgelegd. Een aanrader!
Vul naam en e-mailadres in op de contactpagina en vermeld daarbij: e-book.

Gratis e-book "Leven zonder pijn"

Geplaatst: 21-1-2017

Gratis e-book "Leven zonder pijn"

Tekst hier.

Lees verder..

 

 

Contact

Via onderstaande contactgegevens
zijn wij bereikbaar:

T: 06 - 131 755 10
M: info@veugelers-vitaliteit.nl
F: Facebook
L: LinkedIn

Of neem contact op via het:

Contactformulier