Nieuws in balans

 

geen covid-maatregelen meer...
maar wat nu?

Geen maatregelen meer!!! Hoe fijn is dat???

Dat is heerlijk, maar ook heel vreemd. Betekent het dat het leven weer is zoals het 2 jaar geleden was?

Ik denk het niet. Daarvoor hebben we te veel meegemaakt. 
En eerlijk gezegd hoop ik dat we niet als vanzelfsprekend terug gaan naar zoals het was.
Dat zou betekenen dat we niets geleerd hebben van de afgelopen periode. En dat is absoluut een gemiste kans.

Virussen zijn er altijd geweest en virussen blijven ook. Gezegd wordt dat we er mee moeten leren leven.
Hoe we dat gaan doen, mogen we zelf uitzoeken. En daar zit dan ook een belangrijk aandachtspunt.
Want dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ieder lichaam is anders.
Er bestaat geen standaard protocol of dieet dat geschikt is om het immuunsysteem van iedereen te ondersteunen.
Je moet zelf aan de slag!!!

Om te beginnen: breng eens je eigen gezondheid en vitaliteit in kaart en schrijf op:

  • Welke lichamelijke klachten ervaar je?
    Pijn, slaapstoornissen, huidklachten, darmklachten, energiegebrek,vermoeidheid...
  • Welke lichamelijke ongemakken kom tegen?
    Stijve spieren, blessures, haarverlies, verminderde conditie, vermoeidheid...
  • Welke symptomen komen steeds weer terug?
    Allergie, hooikoorts, infecties, gewichtsschommelingen, eczeem, vermoeidheid...
  • Hoeveel invloed hebben de afgelopen 2 jaar op jou gehad?
    Piekeren, depressieve gedachten, zorgen, vermoeidheid...
  • Waaraan merk je dat je stress hebt?
    Geprikkeld zijn, vermoeidheid...

Als je dit opschrijft wees eerlijk naar jezelf en zoek geen excuses zoals:

  • We worden allemaal een dagje ouder...
  • Het zit in de familie...
  • Even door deze periode heen en dan komt het wel goed...
  • Het hoort er bij...

In mijn werk als vitaliteitscoach ben ik echt de afgelopen jaren weer met de neus op de feiten gedrukt: 
Het leven is geen generale repetitie!!!

Het goede nieuws is dat ieder lichaam er altijd aan blijft werken om weer te herstellen en gezond te zijn.

En dat maakt mijn werk als vitaliteitscoach zo interessant.
Samen aan de slag gaan:

  • Waarom zijn er klachten?
  • Waar liggen de verbeterpunten?
  • Wat komt het lichaam te kort?   

Op zoek gaan naar het energielek om zo sterker, gezonder en weerbaarder te worden.
En soms is het zo fijn, maar ook zo noodzakelijk, om daar bij gesteund en geholpen te worden.

De wijze les van de afgelopen jaren is dat een goede gezondheid niet vanzelfsprekend is.
En dat we zelf verantwoordelijk zijn voor onze eigen vitaliteit!!!
 

 

 

bewust vitaal?!      HOE DAN?

De lente nodigt je uit en prikkelt om eens kritisch naar jezelf te kijken en de balans op te maken hoe het met je gaat. Hoe is het met jouw vitaliteit, met jouw energie, met jouw gezondheid en met jouw lijf? Hoe ben je uit deze toch wel bijzondere winter gekomen?

Weet dat het belangrijkste kapitaal dat je hebt, jouw gezondheid is. Er gaat niets boven een goede gezondheid. Het lijkt een inkopper, maar hoe zorgvuldig gaan we daar mee om? Wat is er nodig voor een vitaal leven? En hoe kun je daar nou bewust mee omgaan? 

Natuurlijke, verse, biologische voeding is een belangrijke basis om gezond te zijn, te worden en te blijven. Net als dagelijkse beweging om de doorbloeding te stimuleren en een optimale zuurstofopname te krijgen. En net als voldoende slaap. Basisvoorwaarden die je lichaam nodig heeft om zichzelf te kunnen herstellen om fit en energiek te zijn.

Voeding:
Er zijn weinig onderwerpen waarover zoveel verschillende meningen zijn als over voeding. Dat komt doordat er niet één manier is om jezelf gezond te voeden en het komt omdat iedereen er mee te maken heeft. Waar kun je opletten? De kwaliteit van de voedingsmiddelen moet gewaarborgd zijn, de voeding moet te verteren zijn en we moeten maat houden. Geen maat kunnen houden kan een belangrijke oorzaak zijn van een disbalans in het lichaam.

Zet, om te beginnen, je lichaam in de lentestand en kies de voeding die bij de lente hoort. Daarin vindt je de vitamines en mineralen, de bouwstoffen, waar het lichaam nu het meeste behoefte aan heeft. Kies verse groenten en vers fruit die bij het seizoen horen en kies voor lokaal geteelde producten, die horen bij wat jij nu nodig hebt.

Graag wil ik je uitnodigen om uit het automatisme van alle dag te komen en met een frisse blik naar jouw maaltijden te kijken. Pak het eens anders aan en wees bewust van de verbeteringen die je in je voedingspatroon kan inbouwen. Maak een weekplanning. Dat helpt enorm om niet steeds terug te vallen op die automatische piloot en daardoor voor gemaksvoedsel te kiezen of voor steeds hetzelfde. Met variatie krijg je alle voedingsstoffen binnen. 

Beweging:
Hoe ziet jouw bewegingspatroon er in de week uit? Doe je jezelf te kort of ga je juist te vaak over grenzen? Hoe voel je je bij dat wat je doet?
Oftewel krijg je er energie van? Of vraagt het energie? En hoe herstelt jouw lichaam dan weer?
Het minimale aan beweing dat je lichaam dagelijks zeker nodig heeft, is drie kwartier achter elkaar lopen, waarbij de bloedcirculatie in een gestaag tempo gestimuleerd wordt, het hart in een hoger ritme komt en de longen zich goed kunnen vullen met zuurstof. Er moet druk op de botten zijn. Het lopen in een continu tempo (wandelen met een hond die bij iedere boom stil staat, zorgt daar niet voor) en buiten. Dat is niet alleen voor de frisse buitenlucht, maar ook voor het buitenlicht.

Slaappatroon:
Ons bioritme is gekoppeld aan het ritme van licht en donker. Het lichaam wordt pas echt wakker als het buitenlicht heeft gezien. Direct na het opstaan een kwartier buiten zijn, is de beste start. Het buitenlicht zet het lichaam aan. Het omgekeerde gebeurt als je tegen het einde van de dag bij zonsondergang ook weer buiten bent. Daarmee bouw je de dag af. De spijsvertering, de celopbouw en het herstel vindt 's nachts in alle rust plaats, waardoor je 's morgens met nieuwe energie aan de dag kunt beginnen. 

Hoe slaap jij? Hoeveel slaap je? Kan jouw slaappatroon verbeteren? En vooral ook, hoe wordt je wakker?

Er zijn zoveel spelbrekers die het goed functioneren van het lichaam in de weg kunnen staan. Dat is inderdaad niet voor iedereen precies hetzelfde, maar in grote lijnen wel. Wees je bewust van de conditie van jel lichaam. Hoe fit ben je? Waar zijn de verbetermogelijkheden? En die zijn er, vast en zeker.

 

                                                                                        --------------------------

 

versterk je energiesysteem

Het lijkt allemaal best aardig te gaan. Oké, er is veel te doen, maar je kunt er steeds een draai aan geven. Of je dan ook goed in je vel zit? Ach, daar is eigenlijk geen tijd voor om bij stil te staan. Druk met werk, druk met de regie in huis, druk met kinderen en/of ouders, druk met...

Ken je het gevoel dat bij de bovenste tree, terwijl je de trap op loopt, de bovenbenen wat zwaar aanvoelen? Of dat je je rug voelt bij het tillen van een kratje boodschappen? Of zo maar? Een nacht niet lekker slapen is wel op te vangen, maar regelmatig, of misschien wel iedere nacht, slecht inslapen of halverwege de nacht klaar wakker zijn... dat is een ander verhaal. Heeft de huisarts al eens ernstig gekeken bij jouw cholestrolwaarde? Merk je dat er een kilootje of meer op de heupen zit? Vrolijk ben je wel, maar je echt vrolijk en opgeruimd voelen?

Er zijn nog veel meer van die stiekeme ongemakken die best te doen zijn, maar ze zijn er wel. Een gevleugelde uitspraak is dan: het hoort bij het ouder worden!!! Maar is dat zo? Waar is dat energieke, krachtige lichaam gebleven? Kun je dit allemaal afschuiven op het ouder worden?

Vanuit mijn ervaringen in de praktijk zeg ik nee. Er zijn veel meer factoren die meespelen. Ons voedingspatroon is in de loop van de jaren zoveel veranderd. Onze leefstijl is niet meer te vergelijken met jaren terug. Terwijl we over het algemeen echt wel bewuster bezig zijn met eten, met leven, met bewegen en het lijkt dat we geen echte lichamelijke klachten hebben, maar is toch het energieke gevoel er vanaf.

Zouden dan toch die zware benen, die wisselende blessures, die onderbroken slaap, die vermoeidheid een sterkere wissel trekken? Door leeftijd?

Nog steeds zeg ik nee! Ga aan de slag en leer luisteren naar je lichaam, ga je leefstijl perfectioneren, ga je energiesysteem aan het werk zetten en neem contact op met mij om te leren hoe je jouw leefpatroon kunt verbeteren zodat je weer in een conditie komt waardoor je gezondheid een boost krijgt. Een gezond en energiek lichaam is voor nu belangrijk, maar zeker ook voor later.

Maak een afspraak voor een gratis half uurtje sparren over de mogelijkheden: 06-13175510

 

                                                                                               ---------------------------

 

VERSTERK JE IMMUUNSYSTEEM
TEGEN VIRUSSEN

Wie had gedacht dat onze levens door een virus zo rigoureus op zijn kop gezet zouden worden? Dat zijn er maar weinig! In korte tijd zijn we allemaal bijgeschoold in gedragsregels om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Het is belangrijk om deze op te volgen.

Wat we preventief kunnen doen of bij een  besmetting een mild verloop van de infectie te vergroten is kennis die beduidend minder aandacht krijgt, maar waar heel nuttige 'gezond-verstand'-regels over te vinden zijn.

Tegen virussen bestaan geen geneesmiddelen. Het belangrijkste wapen is je weerstand. Een goede weerstand kan ziekteverwekkers zoals virussen verslaan. En als je toch ziek wordt, zorgt een goede weerstand er voor dat je (snel) weer beter wordt. Ook als de wetenschap niet 100% zekerheid kan geven, zijn er vanzelfsprekend verschillende dingen die aan te bevelen zijn, omdat bekend is dat ze het immuunsysteem versterken of omdat ze goed voor onze gezondheid zijn: een flinke wandeling of een fietstocht. Maar ook zelf getrokken biologische kippenbouillon hoort in dat zelf-doen rijtje, samen met het nemen van extra vitamine C en D.

Naast de zelf-doen-tips zijn er mogelijkheden met frequentietoepassingen om de weerstand te versterken. Zelfs zonder dat een bezoek aan de praktijk nodig is, want er is hard gewerkt om ook het behandelen op afstand te optimaliseren. Behandelen specifiek voor de aanpak van virussen! Met het behandelen van virale infecties is al veel ervaring opgedaan (denk aan: verkoudheid, griep, koortslip, maar ook gordelroos, zika-virus, herpes, HPV...) om te zorgen voor ontgifting en versterking van de cellen; dé ondersteuning van het immuunsysteem. De frequenties kunnen preventief gebruikt worden, maar ook bij het opkomen van klachten, waardoor de kans op een milder verloop van de infectie beoogt wordt.   

                                           

MEER WETEN...

 

Neem telefonisch contact (06-13175510) op of mail (info@veugelers-vitaliteit.nl) voor vrijblijvend overleg en advies over de meest geschikte oplossing.  

 

                                                                                              ------------------

depressief, zwaarmoedig...

Hoe vaak hoor je niet zuchten dat men last heeft van de vallende blaadjes? Het vallen van de bladeren staat voor een periode in het jaar waarin je kan ervaren dat je minder energie hebt, dat je sombere gedachten hebt of dat je nergens zin in hebt. Zijn de vallende blaadjes daar de oorzaak van?

Een wisseling van de seizoenen, en zeker de wisseling naar de herfstperiode, is merkbaar in het lichaam. Dat komt omdat het lichaam zich wil aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Of is het een samenloop van omstandigheden en speelt er wat anders in het lichaam?

Door je klachten op een rijtje te zetten en op zoek te gaan naar een mogelijk verband tussen klachten en gevoel kun je er achter komen waar het sombere gevoel vandaan komt. Meer vitaminen nodig? Steeds stress voelen? Verdrietig zijn bij emoties? Of wordt het tijd om te luisteren naar de onrust in de darmen?

Puzzel niet langer alleen verder, maar ga in gesprek terwijl je een afweging kunt maken of een vitaminen/mineralenscan meer informatie geeft, of een scan om jouw energieniveau in kaart te brengen overzicht geeft of dat misschien een basisdarmscreening aan te bevelen is. Maar altijd zal er geluisterd worden waarom het goede gevoel even ver te zoeken is. Puzzel niet langer alleen en bel of mail !!!

 

                                                                                                ------------------------

EEN GEZOND EN ENERGIEK LICHAAM:
voor nu en voor later...

Het lijkt allemaal best aardig te gaan. Oké, er is veel te doen, maar je kunt er steeds een draai aan geven. Of je dan ook goed in je vel zit? Ach, daar is eigenlijk geen tijd voor om bij stil te staan. Druk met werk, druk met de regie in huis, druk met kinderen en/of ouders, druk met...

Ken je het gevoel dat tijdens het trap lopen bij de bovenste tree de bovenbenen onverwacht zwaar aanvoelen? Of dat je je rug voelt bij het tillen van een kratje boodschappen? Of zo maar? Een nacht niet lekker slapen is wel op te vangen, maar regelmatig, of misschien wel iedere nacht, slecht inslapen of halverwege de nacht klaar wakker zijn, is een ander verhaal. Heeft de huisarts je al eens ernstig aangekeken bij de controle van jouw cholesterolwaarde? Merk je dat er een kilootje of meer op de heupen zit? 

Vrolijk ben je wel, maar je echt vrolijk en opgeruimd voelen?

Er zijn nog veel meer van die stiekeme ongemakjes die best te doen zijn, maar ze zijn er wel!!! Een gevleugelde uitspraak is dan: het hoort bij het ouder worden!!! Maar is dat zo? Waar is de energieke, krachtige mens gebleven? Kun je dit allemaal afschuiven op het ouder worden?

Vanuit mijn ervaringen in de praktijk zeg ik nee. Er zijn veel meer factoren die meespelen. Ons voedingspatroon is in de loop van de jaren zoveel veranderd. Onze leefstijl is niet meer te vergelijken met jaren terug. Terwijl we over het algemeen echt wel bewuster bezig zijn met eten, leven, bewegen en het lijkt alsof we geen echte lichamelijke klachten hebben... Toch is het energieke gevoel er vanaf.

Zouden dan toch die zware benen, die wisselende blessures, die onderbroken slaap, die vermoeidheid een sterkere wissel trekken? Door leeftijd? Nog steeds zeg ik nee! Ga aan de slag en ga luisteren naar je lichaam, ga je leefstijl perfectioneren, ga je energie-systeem aan het werk zetten en neem contact op met mij om te leren hoe je jouw leefpatroon kunt verbeteren zodat je weer in een fijne conditie komt, waardoor je gezondheid een boost krijgt. 

Een gezond en energiek lichaam is voor nu belangrijk, maar zeker ook voor later!!!

 

                                                                                          ------------------------ ---

 

INTENS MOE.....EN HET hpv-vaccin gehad?

Stel... je bent een meid van rond de 15 jaar oud en je bent moe!!! Intens moe, zo moe dat je zelfs na een lange nacht slapen ook overdag steeds weer in slaap valt. Of chronisch vermoeid bent, maar juist niet kan slapen. Of je hebt last van lusteloosheid, keelklachten en/of griepverschijnselen die maar niet verdwijnen, hoofdpijn, duizeligheid, buikpijn of spierpijnen. Daarnaast heb je je niet lang geleden met het HPV-vaccin (tegen baarmoederhalskanker) laten vaccineren. Dan is er een reden om verder uit te zoeken of de klachten en het vaccin wat met elkaar te maken zouden kunnen hebben.

Bovengenoemde klachten kunnen naar diverse oorzaken wijzen, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Lyme, de ziekte van Pfeiffer of een vitamine-tekort, maar ook naar schade die het HPV-vaccin zou kunnen achterlaten. De vermoeidheid door o.a. vaccinatieschade gaat niet zo maar voorbij. Belangrijk is om eerst een goed beeld te hebben van de klachten, oorzaken, eerdere ervaringen etc. om daarna mogelijke vaccinatieschade te kunnen ontstoren.

Wil je meer informatie over de aanpak van chronische vermoeidheid, aarzel dan niet om contact op te nemen!

 

                                                                                            ---------------------

 

giftige lucht in een vliegtuig ingeademd en wat nu?

De berichten naar aanleiding van de voorzorgstussenlanding van een Transavia toestel zijn verontrustend. De 'gekke lucht' die passagiers geroken hebben, gaf als direct zichtbaar resultaat dat verschillende passagiers onwel geworden zijn en zelfs het bewustzijn verloren hebben. Deze passagiers hebben medische zorg gehad. Maar wat betekent het inademen van giftige dampen voor alle passagiers en vliegend personeel?

De berichtgeving roept vele vragen op:
Is de ingeademde lucht schadelijk?
Op korte termijn of lange termijn?
Schadelijk voor de passagiers met acuut heftige reacties of ook voor anderen?
Waaraan kan men merken dat het lichaam last heeft van de gifstoffen?
En wat kun je dan doen?

Allereerst is het belangrijk om de symptomen te herkennen waarmee het lichaam aangeeft dat er meer aan de hand is:
- extreme vermoeidheid
- hoofdpijn
- geheugenverlies
- concentratieverlies
- keelpijn
- hoesten
- oogirritatie
- onscherp zien
- ademhalingsproblemen
- misselijkheid
- duizeligheid
- oorsuizen (tinnitus)
- spierzwakte
- tremoren (onwillekeurige schudbeweging)
- koude handen en voeten
- hartproblemen

Herken je één of meerdere klachten nadat je gevlogen hebt, dan is dat een reden om verder te gaan informeren. Er is ervaring met het behandelen en aanpakken van de klachten na het inademen van en contact hebben met gifstoffen. Neem contact op en krijg inlichtingen over de gevolgen van toxische stoffen (gifstoffen), over de behandelmogelijkheden en meer...

 

                                                                                          ------------------ ---

INFORMATIE AVOND ETHERISCHE OLIËN

Ben je op zoek naar balans?
Gaat het leven soms met je aan de haal?
Voel je de behoefte om een omslag te maken naar een gezonde leefstijl?
Hoe kunnen etherische oliën je daar bij helpen?

Veugelers vitaliteit coaching organiseert een informatieve avond in samenwerking met Wiebeke Rondeel van Oil over the world. Zij komt vertellen wat etherische oliën zijn, hoe ze gemaakt worden, met een stukje geschiedenis, maar vooral ook welke verschillende oliën er zijn en hoe je zelf de oliën in kunt zetten. Een mooie introductie die je kennis laat maken met producten die rechtstreeks uit de natuur komen om gezondheid, vitaliteit en stemming te ondersteunen.

Kortom, zoek een natuurlijke gezondheidsoplossing met etherische oliën.

 

                                                                                                   ---------------------------

BELAST MET DE ZIEKTE VAN LYME?

Het begin is een beet door een teek, het vervolg kan zijn na besmetting van een 'verkeerde' teek de ziekte van Lyme. In eerste instantie kom je in de acute fase waarin  wisselende symptomen (o.a. griepachtige klachten) ervaren worden met vaak na enkele dagen een rode kring op de huid waar de teek gebeten heeft. De rode kring is een herkenbare uiting van de beet. Lastiger wordt het als deze kring niet gezien wordt en er toch ziekteverschijnselen zijn.

Bij aanhoudende klachten, van soms al jarenlang, wordt gesproken over de chronische fase.
Aan welke klachten moet je dan denken?
- intense vermoeidheid
- gewrichtspijn
- stijfheid van gewrichten en/of rug, in de nek
- spierkramp, spierpijn
- hoofdpijn
- trillen of schokken die onverklaarbaar zijn
- zenuwpijn
- tintelingen of juist dove plekken
- plaatselijk branderige of stekende pijn
- concentratie- en geheugenstoornissen

De frequentie van de ziekteveroorzakende bacterie/bacteriën kan worden opgezocht en daarmee kan de bacterie uitgeschakeld worden.Terwijl het lichaam ondersteund wordt om zich weer te herstellen, krijgt het immuunsysteem een boost en worden de aanwezige afvalstoffen, die vooral voor alle klachten zorgen, afgevoerd.

Voor meer informatie raden we aan om contact op te nemen.

 

                                                                                             --------------------

 

Koppeling littekens en de meest uiteenlopende klachten

Littekens kunnen zonder dat men het weet voor een hoop narigheid zorgen! Naast zichtbare en voelbare klachten kunnen littekens ook voor klachten zorgen die niet direct in verband worden gebracht met het litteken. Een litteken zorgt voor een onderbreking van de energiebaan wat kan leiden tot uiteenlopende klachten van hoofdpijn tot tintelingen tot een reeks van vage klachten.

Wanneer is het verstandig om in actie te komen?

  • Het litteken en de omgeving zijn gevoelloos.
  • Het litteken voelt hard, strak of pijnlijk aan.
  • De klachten hebben zich (geleidelijk) na het ongeval of na een operatie ontwikkeld.
  • Het was een ingrijpende operatie, bijv. een keizersnede of borstoperatie.

Met een eenvoudige meting kan het verband tussen klachten en litteken zichtbaar worden gemaakt. 

 

                                                                                             -----------------------

 

Er zijn nog geen nieuwsberichten geplaatst.

 

Contact

Via onderstaande contactgegevens
zijn wij bereikbaar:

T: 06 - 131 755 10
M: info@veugelers-vitaliteit.nl
F: Facebook
L: LinkedIn

Of neem contact op via het:

Contactformulier