LICHAAM in balans

Hoe voel je je?

Hoeveel energie heb je? Met hoeveel plezier stap je 's morgens uit je bed? Twijfel je weleens of die steeds terugkerende pijntjes, griepachtige klachten of blessures je iets willen zeggen? Waarom val je in slaap boven een boek, achter de laptop of voor de televisie?

Het zijn signalen van je lichaam die je niet mag negeren. Ze vertellen je dat je lichaam hard aan het werk is, misschien is het zelfs wel even te veel voor je lichaam en kan het hulp gebruiken om terug te keren naar een goede balans. Meestal staan klachten niet op zichzelf, maar blijkt er een verband te zijn tussen de diverse symptomen.

Pak het heft in handen en ga op onderzoek uit waarom de energie tussen je vingers wegglipt.

 

Ben jij je bewust welke keuzes je maakt van alles met wat je drinkt en eet de hele dag?

Als je bezig bent om je gewicht onder controle te houden zijn die keuzes meestal een rode draad door de dag heen. Daar kun je heel blij van worden, maar niets is zo teleurstellend als het resultaat tegenvalt.

Er kunnen ook andere redenen zijn om bezig te zijn met voeding. Bijvoorbeeld vanwege klachten zoals een opgeblazen buik, huiduitslag, energie-dips, hoofdpijn, maagzuur… Er zijn nog talloze klachten te noemen die allemaal een relatie kunnen hebben met voeding.

Door jouw leefstijl en voedingspatroon in kaart te brengen leer je van welke producten je energie krijgt en welke veel te veel energie van je lichaam vragen met alle gevolgen van dien. Met een analyse, een plan, veel tips en een uitleg waarom je beter voor het ene of het andere product kan kiezen, kun je weer balans aanbrengen. Vaak is het resultaat al direct merkbaar.

 

Weet je hoe belangrijk de rol van hormonen is in het lichaam?

Alle functies in het lichaam worden aangestuurd door hormonen. Eigenlijk draait alles om de hormonen. Dat betekent dat als er een disbalans is bij de aanmaak van één van de hormonen, dat je dat na verloop van tijd merkt door toenemende gezondheidsproblemen.

Waar moet je dan aan denken: inslaap- of doorslaapproblemen, overgewichtopvliegers, toenemend hongergevoel, maar ook steeds weer gevoelig zijn voor ontstekingen en huidproblemen. Of denk eens aan suikerverslaving of klachten in de darmen. Of stemmingswisselingen? Dit kunnen allemaal symptomen zijn van een verstoorde hormoonhuishouding.

Het is dan goed om te weten wat uit balans is. Tijdens een uitgebreid intakegesprek wordt in kaart gebracht waarom de harmonie uit evenwicht is. Daaruit volgt een op maat gemaakte totaal aanpak op het gebied van voeding, beweging, slaap en het voorkomen van chronische stress.

  • voeding: niet minder, maar beter!
  • beweging: niet meer, maar anders!
  • stress: leren wat stress veroorzaakt, is een start!

 

Kom de balans opmaken, zodat je weet hoe je het gaat aanpakken!

 

Contact

Via onderstaande contactgegevens
zijn wij bereikbaar:

T: 06 - 131 755 10
M: info@veugelers-vitaliteit.nl
F: Facebook
L: LinkedIn

Of neem contact op via het:

Contactformulier